FAQ (Frequently Asked Questions)                                  

Hieronder staan de meest gestelde vragen per categorie. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Inschrijving

 • Wat heb ik nodig om mij te kunnen inschrijven voor het scholings- en toetsprogramma?
  Indien u over een BIG-nummer of een door het BIG-register verstrekt ZAAK-nummer beschikt, kunt u zich aanmelden voor het scholings- en toetsprogramma.
 • Wat is een ZAAK-nummer en hoe verkrijg ik dit nummer?
  Als u geen BIG-nummer heeft, maar u zich wel heeft aangemeld bij het CIBG, ontvangt u een ZAAK-nummer. 
 • Welke bijdrage levert het traject aan mijn herregistratie in het BIG-register?
  Indien u alle modules van het scholings- en toetsprogramma succesvol heeft doorlopen, ontvangt u van de VUmc Academie het Periodiek Registratie Certificaat. Dit certificaat dient u zelf in bij het BIG-register voor herregistratie.
 • Kan ik mij optioneel inschrijven?
  Nee, dat is niet mogelijk.
 • Hoe weet ik of mijn inschrijving in goede orde ontvangen en verwerkt is?
  Nadat u zich via de website heeft geregistreerd, ontvangt u een bevestigingsmail.
  Kijk daarnaast ook op uw bankafschrift of de betaling van de betreffende module goed is afgeschreven. Uw inschrijving is pas geldig nadat uw betaling door ons is ontvangen.

Programma

 • Hoe is het scholings- en toetsprogramma opgebouwd?
  Het scholings- en toetsprogramma bestaat uit drie verschillende modules: Basiskennis, Klinisch Redeneren en Klinische Vaardigheden. Iedere module wordt afgesloten met een toets. Pas wanneer u een module heeft afgerond door het behalen van de toets, kunt u verder met de volgende module.
 • Bestaat er een vaste volgorde in de modules?
  Ja, u dient eerst de module Basiskennis te behalen voordat u kunt starten met de module Klinisch Redeneren. Na het behalen van deze tweede module kunt u verder met de module Klinische Vaardigheden.
 • Waar vind ik het zelfstudiemateriaal?
  Na inschrijving en betaling van de betreffende module vindt u online in het digitale leerportaal het zelfstudiemateriaal bestaande uit iBooks en een literatuurlijst.  Ook de informatie over de toets is te vinden in het digitale leerportaal.
 • Waar vindt het programma plaats?
  Het scholings- en toetsprogramma bestaat uit zelfstudie. De toetsen van modules 1  en 2 vinden op een centrale locatie plaats in het land.  De toets die behoort bij de laatste module Klinische Vaardigheden vindt plaats bij één van de acht umc's.

Toetsing

 • Tot wanneer kan ik mij inschrijven voor een toets?
  U kunt zich tot vier weken voorafgaand aan de toetsdatum inschrijven voor de toets.
 • Waar kan ik informatie vinden over de datum van de toets?
  De toetsdata voor de modules staan vermeld op de homepage van onze website. Wanneer u bent ingeschreven voor een module kunt u in het portaal een toetsdatum selecteren. Hier staat een locatie bij vermeld. Uiterlijk twee weken voorafgaand aan de toets ontvangt u per mail een uitnodiging met daarin alle praktische informatie.
 • Ik heb de toets van een module niet gehaald, en nu?
  Wanneer u een toets niet heeft behaald, kunt u de toets herkansen. De aanmeldlink voor de herkansing vindt u in de email met de toetsuitslag. U dient de herkansing eerst te betalen voordat u mag participeren.
 • Wanneer wordt de toetsuitslag bekend gemaakt?
  U ontvangt de toetsuitslag maximaal 30 werkdagen na het toetsmoment. U ontvangt de uitslag via het digitale leerportaal en per e-mail.
 • Wanneer ontvang ik mijn Periodiek Registratie Certificaat?
  Bij het succesvol doorlopen van de drie modules waaruit het scholings- en toetsprogramma bestaat.
  Na de toets van module 3 ontvangt u binnen uiterlijk 30 werkdagen uw toetsuitslag.  Het Periodiek Registratie Certificaat (PRC) plus een gewaarmerkte kopie worden in dezelfde week als de toetsuitsag per post naar uw huisadres verzonden.

Betaling en tarieven

 • Hoe verloopt de betaling van het scholings- en toetsprogramma?
  U betaalt per module. Wanneer u zich via de website heeft geregistreerd voor het scholings- en toetsprogramma, kunt u zich direct aanmelden voor de eerste module: Basiskennis. Tijdens deze aanmelding komt u automatisch terecht in de betaalomgeving. De betaling van de modules verloopt via IDEAL. Restitutie is niet mogelijk.                  
 • Hoe zijn de tarieven opgebouwd?
  U betaalt voor de toets binnen een module. Deze kosten bestaan uit de logistieke en administratieve afhandeling van de toetsen. Daarnaast betaalt u in module 1: Basiskennis voor het onderhoud van de toets dat wordt gedaan door verschillende umc's. De kosten van module 3: Klinische Vaardigheden zijn hoger aangezien bij deze toets gebruik wordt gemaakt van de inzet van gekwalificeerd personeel zoals specialisten en simulatiepatienten.

Overig

 • Hoe verloopt mijn herregistratie na het succesvol afronden van het traject?
  Indien u het scholings- en toetsprogramma succesvol heeft doorlopen, ontvangt u het Periodiek Registratie Certificaat. Dit certificaat dient u in bij het BIG-register voor herregistratie.
 • Hoe lang is het Periodiek Registratie Certificaat (PRC) geldig?
  Het PRC is twee jaar geldig. Zorg ervoor dat u zich op tijd herregistreert na het behalen van het certificaat.
 • Hoe word ik door het scholings- en toetsprogramma op de hoogte gehouden?
  Wij informeren u digitaal. Via uw e-mailadres voorzien wij u van noodzakelijke informatie, zowel de uitslagen van toetsen als actuele informatie over bijvoorbeeld toetslocaties.
 • Hoe kan ik een klacht indienen of feedback geven?
  Dit kan via het contactformulier.
 • Kan ik een Engelstalige versie van de toets doen?
  Nee, de toetsen van de drie modules worden alleen in het Nederlands aangeboden.                  
 • Hoe download ik de iBooks?
  U heeft toegang tot de iBooks Basiskennis in module 1 zodra u zich heeft ingeschreven. U heeft toegang tot de iBooks Klinisch redeneren nadat u module 1 succesvol heeft afgerond en nadat u zich heeft ingeschreven voor module 2. Voor module 3 zijn geen iBooks beschikbaar. Er is een downloadinstructie voor de iBooks Basiskennis beschikbaar. Klik hier voor Apple. Klik hier voor Windows/Android.