“Het viel reuze mee. Met logisch redeneren kom je een heel eind. Ik heb geen oefentoetsen gemaakt, maar wel mijn kennis opgefrist.”

Cobus van Wyk - Arts Consultant

“De toets komt goed overeen met de oefentoetsen. Het is leuk om je op de toets voor te bereiden want het doet ertoe. Patiënten mogen verwachten dat artsen in Nederland beschikken over actuele kennis, kunde en vaardigheden. ”

Ronnie van Diemen - Inspecteur Generaal voor de Gezondheidszorg

“Ik heb me goed voorbereid aan de hand van oefentoetsen. Het examen leek er sterk op, maar ik kwam ook vragen tegen over onderwerpen waarvan ik nooit gehoord had. De informatie rond het examen was duidelijk.”

Agnes Mezger - SCEN-arts

“We hebben ons voorbereid aan de hand van oude toetsen en materiaal dat we op internet vonden. Voor wat betreft het examen zou ik zeggen: ‘Doe het op je gevoel. Aan de andere kant; als je het niet weet, denk dan juist wel goed na want vaak weet je het antwoord wél. ”

Mike van Alphen en Go van Heeswijk - Beiden gepensioneerd huisarts

“Het is te doen. Een aantal vragen was ik tijdens de voorbereiding ook tegengekomen. Ik heb mij niet geprepareerd op vragen over details, omdat ik dacht; ‘ik kan niet alles onthouden’. Al met al is het examen een mooie doorsnede van de stof.”

Robin Thieme Groen - Gepensioneerd (voormalig lid Raad van Bestuur Isala Klinieken)

 

NOS: 'Herexamen' voor basisartsen: niet moeilijk, wel veel

BNR: Interview radioprogramma 'De ochtendspits'